Ingredienser
Pajdeg
- 1 dlkesella, 1 %
- 150 gsmör, rumsvarrmt
- 4 dlVetemjöl
- 1 dlGrahamsmjöl
Fyllning
- 2 morötter
- 1 Purjolök
- smör, till stekning
- 800 gFärs, valfri (kött- eller vegofärs)
- 0,5 dlTomatpuré
- 2 tskkinesisk soja
- 2 tskPaprikapulver
- 1 tskCurry, eller malen gurkmeja
- Salt och peppar
- Strösocker
- 300 gFetaost
Äggstanning
- 5 ägg
- 5 dlLättcreme fraiche, 15 %
- 0,5 tskSalt
- 1 krmSvartpeppar
Garnering
- färsk timjan
Vitlökssås
- 5 dlturkisk yoghurt, eller crème fraiche, gräddfil eller motsvarande)
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 mskChilisås
- 1 tskSalt
- citronpeppar
- italiensk salladskrydda