Nacho grande! Servera med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs.

Foto: Erik Olsson

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs

5 (5 röster)

Matsmarta onsdag

Nachosfest med tomatsalsa och chilimajonnäs som du äter direkt från ugnsplåten.

Recept ur boken ”Ät gott och rädda planeten” är byggda på ett veganskt grundrecept. Men om du vill kan du exempelvis lägga till ost och få en vegetariskt rätt – eller kött, fågel eller fisk.

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs

  • Ingredienser

  • 8 dl bruna bönor, kokta
  • 0.5 gul lök
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk havssalt
  • Majs- och tomatsalsa

  • 0.5 tsk koriander, hel
  • 2 tomater
  • 1 dl majskorn, frysta
  • 4 msk pressad lime, färsk
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk havssalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • Chilimajonnäs

  • 1 dl sojadryck, osötad utan kalcium
  • 2 dl olja
  • 1 tsk senap, stark
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 1 tsk chilifrukt, finhackad
  • 0.5 tsk havssalt
  • Tillbehör

  • 2 dl vitt ris, långkornigt
  • 150 g nachos, naturella
  • 1 gul paprika
  • 0.25 gurka
  • 1 avokado
  • Vegetarisk

  • 2 dl bruna bönor, tas bort och byts mot osten nedan
  • 50 g lagrad hårdost
  • Plus kyckling

  • 4 dl bruna bönor, tas bort och byts mot kycklingen nedan
  • 100 g kycklinglårfilé, med skinn
  • 0.25 tsk havssalt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp hem den matsmarta vardagskassen här!

Felix

LÄS VIDARE

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs

1 h 15 min

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart