helskärm Bifteki serveras gärna med tzatziki. Foto: Thinkstock Bifteki – läckra grekiska färsbiffar Bifteki – kryddiga och goda köttfärsbiffar som enkelt går att variera i smak. Lyxa till det med riven fårost i smeten eller byt spiskummin mot timjan eller mynta. Servera gärna med en krämig tzatziki .
Bifteki 30 min
1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner
Ingredienser 500 g lammfärs, eller blandfärs 1 lök, gul 1 dl bladpersilja 2 vitlöksklyftor 1 ägg 1 tsk spiskummin 2 msk oregano, torkad 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör och olja Till servering pommes frites pitabröd tzatziki tomater rödlök citron Gör så här Finhacka lök och persilja. Blanda färsen med lök, persilja, pressad vitlök, ägg, spiskummin, oregano, tomatpuré, salt och peppar. Skölj händerna i kallt vatten och forma pannbiffar i önskad storlek. Värm olja och smör och stek biffarna tills det fått fin färg och är genomstekta, cirka 10 minuter. Servera med pommes frites eller potatisklyftor, pitabröd, tzatziki, tomater och rödlök och pressad citron. Töringe, Sanna
Medelhavsmat i solen
219,00 kr
Läs mer