Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Av Cecilia H Larsson

(1)

Vad tycker du?

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Den här tårtan är en riktig sommardröm som dessutom är enkel att baka. Kardemummabotten, salt kolasås och mousse tillsammans med söta jordgubbar är allt som behövs för en riktigt god tårta.

Recept ur boken ”Tårtor” av Cecilia H Larsson.

Sommartårta där den salta kolasåsen fått rinna ner lite snyggt över tårtan.

Ingredienser

Salt kolasås

  • 1 dlglykossirap, knappt
  • 2 dlStrösocker
  • 3 dlvispgrädde
  • 30 gsmör
  • 0,75 tskSalt
  • 1 tskVaniljsocker

Kardemummabotten

  • 50 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 3 ägg
  • 2,5 dlStrösocker
  • 1 tskVaniljsocker
  • 210 gvetemjöl
  • 2 tskBakpulver
  • 1 tskkardemummakärnor, mortlade
  • 1 citron, ekologisk, zesten
  • 1 krmSalt

Färskostmousse

  • 5 dlvispgrädde
  • 300 gphiladelphiaost
  • 1 dlflorsocker
  • 1 Lime, ekologisk, zesten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 20 recept