Babas – romindränkt krans.
Babas – romindränkt krans.

Babas – bärfyllda kransar

3,8 (4 röster)

Bakrecept

Babas – vin- eller romindränkta kransar fyllda med frukt och bär. Recept ur Birgitta Rasmussons nya bakbok Birgittas bästa recept vi minns (Lind & Co).

– De här små runda eller ringformade bakverken har en mycket spännande historia. Kakorna görs av en jäsdeg. De serveras varma, genomdränkta med vin, fruktsaft eller rom. Kakorna härstammar från Ryssland och namnet kommer från babusjka, eller baba, som de ryska barnen kallade sina far- och mormödrar, säger Birgitta Rasmusson.

Babas

  • Ingredienser

  • 0.5 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 3 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjöl
  • 100 g smör, mjukt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Birgitta Rasmusson – kakdrottningen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Birgitta Rasmusson

MER OM GODARE

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

Fransk chokladtårta

1 h

Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

30 min

Catalaner – goda så man vill sjunga

1 h 30 min

Kalasgifflar med chokladfyllning

2 h

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Bullrecept för alla tillfällen

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Kardemummabullar – bagarens favorit

Rimbobullar – finbulle från förr

Slät vetebulle – urbullen

1 h 20 min

Budapestrulle – klassiskt bakverk

2 h

Rabarberkaka med marängtäcke

45 min

Napoleonbakelse – en riktig kondisklassikern

Baka med äpplen – fem fantastiska recept

Ladda för kanelbullens dag

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Bjud på gofika – 3 läckra godsaker

Bästa recepten till chokladbollens dag

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Filmjölkslimpa med solroskärnor

1 h 45 min

Rödavinbärsmuffins med choklad

30 min

Vintrig amaretto och vaniljsockerkaka

1 h

Äppelrospaj – imponera med sötaste pajen

2 h