Ingers säsongssallad

Av: 

Aftonbladet

Sallad med kål och blodapelsin.

Foto: Inger Månson

Matsmarta onsdag

En god och enkel säsongssallad. ”Vi i Sverige är väldigt förtjusta i att servera sallad, tomat och gurka till allt. Men jag tycker man ska pröva nytt”, säger kostchefen Inger Månson som uppmanar: Säsongsät!

Säsongssallad

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1/2 vit spetskål
  • 1/2 röd spetskål
  • Några blad svartkål
  • 1 blodapelsin

Gör så här:

  1. Strimla spetskålen 
  2. Hacka svartkålen fint
  3. Skiva blodapelsin
  4. Toppa med granatäpplen
  5. Rapsolja/olivolja

För fler recept och tips se Ingers Instagram: @mat_och_klimat

Publisert:

LÄS VIDARE

Färsbollar med sojafärs med blandade rotfrukter

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing

1 h

Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart

Lättlagade menyer för festliga middagar