Ta vara på julens rester med goda pizzor.
Ta vara på julens rester med goda pizzor.

Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka

4,6 (5 röster)

Fixa godaste pizzorna av julmaten. Nalla lite av julskinkan, grönkålen och laxen, ingen kommer att märka något.
– Använd det du redan har i kylen, säger Markiz Tainton.

  • Pizzadeg

  • 6 dl vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl smör , eller olivolja
  • Lök, lax och löjrom:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 50 g parmesanost
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 10 skivor gravad eller rökt lax, eller mer
  • 50 g löjrom
  • pepparrot
  • flingsalt
  • peppar
  • citron
  • Skinka och grönkål

  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g ädelost
  • 5 dl grönkål, färsk
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 fikon, färska, i klyftor
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 0.5 rödlök, liten, strimlad
  • 150 g julskinka, tunt skivad
  • svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE