Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka
Fixa godaste pizzorna av julmaten. Nalla lite av julskinkan, grönkålen och laxen, ingen kommer att märka något.
– Använd det du redan har i kylen, säger Markiz Tainton.
Pizzor med julens smaker
Pizzadeg
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2.5 dl vatten
- 0.5 dl smör , eller olivolja
Lök, lax och löjrom:
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk senap
- 50 g parmesanost
- 2 msk gräslök, finhackad
- 2 msk rödlök, finhackad
- 10 skivor gravad eller rökt lax, eller mer
- 50 g löjrom
- pepparrot
- flingsalt
- peppar
- citron
Skinka och grönkål
- 2 dl crème fraiche
- 75 g ädelost
- 5 dl grönkål, färsk
- 0.5 msk olivolja
- 0.5 tsk flingsalt
- 2 fikon, färska, i klyftor
- 1 dl valnötter, rostade
- 0.5 rödlök, liten, strimlad
- 150 g julskinka, tunt skivad
- svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Krämig lasagne med aubergine





1 h 30 min
Lammlägg med kikärter, oliver och couscous





3 h 20 min
Mustig fiskgryta med marockanska smaker





45 min
Markiz Taintons goda saffranssill





20 min
”Jag vill göra julen magisk”
Så får du perfekt couscous som Markiz
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Markiz Taintons härliga brunch





1 h 40 min
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min
Koriander – så smakar den allra mest
Markiz magiska topping på lasagne
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid





15 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Felet som alla gör med tomatpuré
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Så gör du en enkel skaldjursolja





35 min
Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia





45 min
Se våra mest gillade recept
Så väljer du rätt citroner i affären





25 min
Laga goda langos





1 h