Blomkålspopcorn och jordgubbar med limesalt

Publisert:

Blomkål, lime, salt och jordgubbar. I det är avsnittet visar kocken Mattias Larsson hur du gör goda snacks med ganska oväntade kombinationer. Allt smaksatt med läckert limesalt.

– Efter 5–10 minuter i ugnen är blomkålsbuketterna lättrostade och smakar underbart. Det är kryddsättningen som pricket över i:et, säger Mattias Larsson.

Limesalt

  • 2 msk salt
  • 1 lime

Gör så här:

  1. Riv det yttersta skalet av limen och lägg det i en mortel tillsammans med saltet.
  2. Mortla och lägg sedan limesaltet på en assiett och låt det torka ett par minuter.

Blomkålspopcorn smaksatt med limesalt

  • 1/4 blomkålshuvud
  • olivolja
  • Värm ugnen till 250 C.

Gör så här:

  1. Plocka små fina blomkålsbuketter i popcornstorlek och lägg de på en ugnsplåt med bakplåtspapper under.
  2. Blanda blomkålen med olivolja och ugnsrostad ca 10 minuter tills blomkålen är al dente, dvs att den mjuknat något men fortfarande har ett tuggmotstånd.
  3. Krydda blomkålen sedan med limesaltet.

Jordgubbar och ananas smaksatt med limesalt

  • 1/2 ananas
  • 500 g jordgubbar

Gör så här:

  1. Skala och skär ananasen i önskad storlek. Skölj och dela jordgubbarna.
  2. Strö en liten nypa limesalt över jordgubbarna och ananasen. Ät direkt.