Ägg Benedict – lyxig frukost eller lätt lunch
Ägg Benedict – servera en riktigt lyxig frukost med perfekt pocherad ägg täckta med krämig hollandaisesås. Här är en variant med skinka, ägg, hollandaise och dill.
Ägg benedict
Hollandaisesås
- 100 g smör
- 2 äggulor
- vitt vin, torrt
- 2 krm salt
- 0.5 krm cayennepeppar
- 1 tsk citron, pressade saften
Pocherade ägg
- 4 ägg
- 1.5 l vatten
- 1 msk ättiksprit 12%
Till servering
- 4 brödskivor
- 120 skinka
- 1 msk dill, hackad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Mannagrynsgröt – perfekt som frukost eller mellis





15 min
Bananpannkakor – enkelt och supergott





20 min
Kanelbullepannkakor med frosting





30 min
Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost





2 h
Chiapudding med turkisk yoghurt och stekta äpplen





15 min
Nyttig frukostpaj med blåbär





50 min
Somaliska pannkakor med kardemumma





15 min
Dutch pancake – så enkelt och gott





25 min
Krämig äggröra med extra smak





10 min
Så skalar du äggen snabbt och enkelt
Nybakat bröd i mikron – på några få minuter
Smoothie med spenat, mango och dadlar





5 min
Bananpannkakor med blåbär och kvarg





10 min
Blåbärsgröt med chiapudding





15 min
Den perfekta brunchmackan med hummus





10 min
Så gör du söta och goda minipannkakor





30 min
Piña colada pannkakor





30 min
Smoothie bowl med hemgjord granola
45 min
Chokladgranola med nötter och mandel





45 min
Äggröra och avokadomacka med västerbottensost





10 min
Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka





30 min
Ägg – så lyckas du med rätterna
Nya frukosttrenden – fluffiga äggmoln
Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise





40 min