Ingredienser
Grön bas
- 1 pktekologisk fast naturell tofu, 270 g/pkt
- 2 morötter, medelstora
- 300 gSparrisbroccoli
- 200 pktsvartrisnudlar, eller bovetenudlar
- 4 Salladslök
- 0,5 krukakoriander
- 2 mskkokosolja, kallpressad
- 1 msktamari
Topping
- 0,5 dlnaturella jordnötter
- 0,5 krukakoriander
Tillbehör
- 0,5 ekologisk gurka
- 3 mskVatten
- 2 mskÄttiksprit 12%
- 1 mskagavesirap, (honung går bra, men då blir rätten inte vegansk)
Dressing
- 0,5 dlosötat jordnötsmör
- 1 mskrisvinäger
- 1 msktamari
- 1 krmVitlökspulver, äkta
- 2,5 mskVatten
- himalayasalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept