Kocken: ”Älskar den här rätten...”

5 (1 röst)

Veckans matfynd – färska vegetariska vårrullar med chilidipp

Fynda bland veckans varor – och gör vegetariska vårrullar.

Matentrepenören och bloggaren Maria Pogosjan guidar dig.

– Jag älskar den här rätten för att den kontrar grillsäsongen på ett snyggt sätt med mängder utav grönsaker och fräschhet, säger hon.

Aftonbladet Mat och
Dryck
Maria Pogosjan.

Den här veckan är mat-tipset när det gäller veckans fynd-varor färska vårrullar med chilidipp.

Bakom receptet finns Maria Pogosjan, matentrepenören som driver bloggen ”Kocken i klackar”.

– Det finns mycket grönt som är billigt och därför passade jag på att laga färska vårrullar med en chilidipp. Många kan känna sig tunga i magen efter alla grillkvällar med mycket kött och då kan det vara roligt att testa något nytt med tofu, säger Maria.

Berätta, vad är det du gillar med den här rätten?

–  Jag älskar rätten för att den kontrar grillsäsongen på ett snyggt sätt med mängder utav grönsaker och fräschhet.

– Den är perfekt för helgens middag när man vill lyxa till det lite och få över något roligt till matlådan. Eller varför inte till sista sommar-eller in-med-hösten-festen?

Finns det några knep?

– Knepet är att låta fantasin flöda. Välj andra grönsaker om du vill det eller gör en helt annan dipp, säger hon.

Färska vårrullar med en chilidipp

Maria Pogosjan tipsar om att göra färska vårrullar med chilidipp på veckans fyndvaror.

  • Vårrulle

  • 200 g tofu
  • 4 minimorötter
  • 1 gurka
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • böngroddar, färska
  • 8 ark rispapper
  • Dipp

  • 1 röd peppar
  • 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • koriander, hackad
  • salt

Gör så här

Recept av: Kocken i klackar/ Maria Pogosjan