Inkokt lax – fräsch och god på middagsbordet.
Foto: Marco GUSTAFSSON
Inkokt lax – fräsch och god på middagsbordet.

Bjud på inkokt lax – enkelt och gott

4 (48 röster)

Ställer du fram inkokt lax på middagsbordet lär du bli populär. Vi är många som älskar den här lena, smakrika och fräscha laxrätten både till vardags och till högtiderna påsk och jul. Och det bästa är att den ser avancerad ut men faktiskt är lättlagad.

Inkokt lax

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 8 portionsbitar lax, tinade
  • Inkokningslag

  • 2 l vatten
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 2 msk salt
  • 10 vitpepparkorn, lätt krossade
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 gul lök, i bitar
  • 1 morot, lite i slantar
  • 1 knippe dill, stjälkar
  • Välj en eller flera garneringar

  • citron, skivor eller klyftor
  • dillkvistar
  • morötter, lättkokta i slantar
  • färsk spenat, blad

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK