Matsmarta onsdag

presenteras av

Smakerna i en hemgjord räksoppa är helt fantastiskt goda.
Foto: Ylva Sundgren
Smakerna i en hemgjord räksoppa är helt fantastiskt goda.

Räksoppa med fantastiska smaker

3,1 (108 röster)

MAT & DRYCK

Den här soppan kan ätas som en förrätt eller som varmrätt serverad med nybakt bröd och en god ost. Den går också utmärkt att koka i dubbel mängd och frysa in till ett senare tillfälle.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste” (Bookmark).

Räksoppa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g räkor, skalet
  • 1 gul lök
  • 50 g fänkål
  • 0.5 morot
  • 1 st tomat
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 dillkvistar
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 4 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE