Fläskkotlett med en ny variant på Janssons frestelse

Av Godare

(26)

Vad tycker du?

Fläskkotlett med en ny variant på Janssons frestelse

Det här är en komplex rätt med både fläskkotlett och en elegant variant på julbordsfavoriten Janssons frestelse.

– En smash-hit där fiskens sälta lyfter köttet, säger receptskaparen och Årets kock 2020, Ludwig Tjörnemo.

Ny variant på Janssons frestelse.

Ingredienser

  • 600 gKotlett, på gris
  • 500 gsmå potatisar
  • 1 bladgrönkål, röd grönkål (går även bra med vanlig grönkål)
  • 2 silverlökar
  • smörgåskrasse
  • Smör , till stekning

Anjovisvelouté:

  • 3 dlKycklingfond
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 Schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mskSmör
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 mskVitvinsvinäger

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fläskkotlett med en ny variant på Janssons frestelse

Ämnen

Läs vidare