Teriyakisås på bara fyra ingredienser
”En riktig dundersås”
Kocken Filip Poon har alltid egengjord teriyakisås hemma i kylskåpet.
Här visar han hur du enkelt vispar ihop den – med bara fyra ingredienser.
– En riktig dundersås, säger han i klippet.
Teriyakisås är en söt japansk sojasås som är mycket god att ha som dippsås och smaksättare till det mesta. Som till krispig kycklingfié, i en fräsch nudelsallad med asiatiska smaker eller till lax och sötpotatismos.
Man kan också använda den till att marinera och grilla fisk, kött, grönsaker eller kyckling.
Teriyakisås innehåller bara fyra huvudingredienser:
- Mirin (ett typ av risvin)
- Socker
- Sojasås, japansk
- Sake
– Sedan kan man absolut trixa till den och göra något speciellt med den. Ha i ingefära, salladslök eller chili om man känner för det, säger Filip Poon.
I klippet visar han hur du kokar upp ingredienserna för att få fram bästa smaken.
– Vill man ha tjocka upp den litegrann så kan man köra i lite maizena- och vattenmix, och reda den till lite tjockare sås, tipsa han.
Hela receptet på Filips krispiga kyckling teriyaki med ris hittar du här!”
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Koka ris – så blir det helt perfekt
Tre läckra recept på fyllda knyten
10 matlådor som impar på kollegor
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Se våra mest gillade recept
Filip Poon: Mat ska vara enkelt och gott
Jennie Walldéns tips på lyxigare snabbnudlar
Enkla knepet för att fritera hemma
Så gör du äkta italiensk tomatsås till pizza





10 min
Det här vill Godares matprofiler laga 2022
Mauri återskapar glassarna vi minns

Så fermenterar du grönsaker
Alexandras tacowrap har setts av miljoner
Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”
Så lyckas du med din gryta – Tareq Taylor bäst tips
Bästa chardonnay-vinerna just nu
Här finns världens godaste mat
Så enkelt lagar du indiskt på riktigt
Bartendern Josefines bästa nyårsdrinkar

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut
Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat
Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”
