Plankstek – så gör du den goda klassikern
Laga hemmagjord plankstek med entrecôte och pommes duchesse.
Många är vi som någon gång beställt en plankstek och stor stark för 99 kronor på den lokala puben. Men klassikern går även att göra hemma i köket – och den blir så mycket godare.
Ingredienser
- 4 skivorentrêcote, tjocka (à 200 g)
- 1 tskSalt
- 2 krmsvartpeppar
- 2 mskSmör
- 4 tomater
- 1 tskOlivolja
- Béarnaisesås, se länk till recept längre ned
Pommes duchesse (potatismos, typ)
- 1 kgPotatis, mjölig
- 0,5 dlvispgrädde
- 0,5 dlmjölk
- 3 mskSmör
- 1 Äggula
- 0,5 dlriven västerbottenost
- 1 tskSalt
- 1 krmSvartpeppar, nymald