Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Laxburgare med parmesankräm

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Laxburgare med parmesankräm

Bjud in till fest med saftiga laxburgare. En given succé med varma bröd, avokado- och parmesankräm och krispiga sötpotatispommes!. Lätta att göra och lätta att gilla.

Laxburgare med parmesankräm

Ingredienser

Laxburgare

  • 700 laxfilé, utan skinn och ben
  • 2 Salladslökar, finhackade
  • 2 mskKoriander, finhackad
  • 2 mskgräslök, finhackad
  • 1 nypatorkad chili, krossad
  • salt och malen peppar

Parmesankräm

  • 2 dlCrème fraiche
  • 1 dlparmesan, riven
  • 1 vitlöksklyfta
  • citronjuice
  • salt och malen peppar
  • gräslök, hackad

Sötpotatispommes

  • 3 sötpotatisar
  • 2 mskMajsstärkelse
  • Olivolja, mild, eller neutral olja

Till servering

  • salladsblad
  • avokado
  • Lime, eller citron

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxburgare med parmesankräm

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept