Ingredienser
Laxburgare
- 700 laxfilé, utan skinn och ben
- 2 Salladslökar, finhackade
- 2 mskKoriander, finhackad
- 2 mskgräslök, finhackad
- 1 nypatorkad chili, krossad
- salt och malen peppar
Parmesankräm
- 2 dlCrème fraiche
- 1 dlparmesan, riven
- 1 vitlöksklyfta
- citronjuice
- salt och malen peppar
- gräslök, hackad
Sötpotatispommes
- 3 sötpotatisar
- 2 mskMajsstärkelse
- Olivolja, mild, eller neutral olja
Till servering
- salladsblad
- avokado
- Lime, eller citron
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept