Kockens tips: Laga sushi-tacos ikväll

5 (3 röster)

Middagstips

Sushi-tacos à la Lopez – förnya din älskade fredagsklassiker. Gör en fräsch fisktacos med sushi-känsla ikväll. Här är kocken Sebastian Lopez bästa tips. – Smakerna för tankarna till Asien, men det är fortfarande tacos, säger han.

Tacos och sushi. Två maträtter som har kommit att fullkomligt omfamnas av det svenska folket – och som dessutom går hem hos hela familjen. Men går de att kombinera? Absolut! I alla fall om du frågar kocken Sebastian Lopez.

Rå fisk smaksatt med soja, sesamolja och koriander i en fräsch fisktacos. Är du är orolig för potentiella bakterier i den råa fisken kan du frysa in den i ett dygn. Vågar du ändå inte? Välj kallrökt lax istället.

– Men det är egentligen överkurs. Det är väldigt ovanligt att man blir sjuk av rå fisk som man köper färsk från en fiskdisk, säger Sebastian Lopez.

Sushi-tacos à la Lopez

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 150 g lax
  • 1 msk soja
  • 1.5 tsk sesamolja, eller 1 msk frön
  • lime
  • koriander
  • vårlök
  • tortillabröd
  • majonnäs
  • tabasco
  • gurka
  • Inläggningslag till gurkan

  • 1 dl socker
  • 1 dl vinäger, eller ättika
  • 1 dl vatten

Gör så här

Recept av Sebastian Lopez, kock på Michelinkrogen Esperanto i Stockholm.

LÄS VIDARE

MER OM GODARE