Knedle – dessert med plommon.
Knedle – dessert med plommon.

Knedle – annorlunda dessert med plommon

4,3 (7 röster)

Ayla Canpunars recept

Efterrätter - Recept på goda desserter

Knedle är en favorit i Polen och Balkan. En riktigt god och annorlunda dessert gjord på potatis och mjöl, fyllda med söta plommon, socker och kanel.

Servera varm eller kall med extra strösocker eller lättvispad grädde.

Knedle

  • Ingredienser

  • 500 g potatis, kokt , mjölig
  • 1 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 st plommon, urkärnade
  • Panering

  • 20 g smör
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 msk kanel, malen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Ayla Canpunar - matkreatör

MER OM GODARE

Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings

1 h

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Fransk körsbärspudding

1 h

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

25 min

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Piña Colada-paj

50 min

Smarta knepet för att göra spunnet socker

Så gör du enkelt festliga chokladskålar

Friterad pizzadeg med nutella

15 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så tar du hand om trädgårdens frukter och bär

Passionsfrukts-tartletter

1 h 30 min

Doma – hemmakrog på stan

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Fluffig chokladmousse på nolltid

Kasper vinner årets konditor 2021

L’avventura - Vasastans Italienare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Kockens bästa recept med hjortron

Så gick det för svenska kockarna VM-matchen

Sturehof - anrik mötesplats på Stureplan

Så smakar kändisvinerna på Systembolaget

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och laga all mat i en form

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kokböcker som hjälper dig att spara pengar

Sebastian Gibrand laddar för guld i Kock-VM