Knedle – dessert med plommon.
Knedle – dessert med plommon.

Knedle – annorlunda dessert med plommon

4,3 (7 röster)

Ayla Canpunars recept

Efterrätter - Recept på goda desserter

Knedle är en favorit i Polen och Balkan. En riktigt god och annorlunda dessert gjord på potatis och mjöl, fyllda med söta plommon, socker och kanel. Servera varm eller kall med extra strösocker eller lättvispad grädde.

Knedle

  • Ingredienser

  • 500 g potatis, kokt , mjölig
  • 1 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 st plommon, urkärnade
  • Panering

  • 20 g smör
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 msk kanel, malen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Dadelbollar med choklad och kokos

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Ayla Canpunar - matkreatör

MER OM GODARE

Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings

1 h

Så gör du klassikern päronhalvor i ugn

15 min

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Fransk körsbärspudding

1 h

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

25 min

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Karamelliserade popcorn – så gör du

20 min

Så gör du ostkaka med keso

1 h

Piña Colada-paj

50 min

Lekfull dessert gjord på gelégodis

30 min

Smarta knepet för att göra spunnet socker

Friterad pizzadeg med nutella

15 min

Så gör du enkelt festliga chokladskålar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så tar du hand om trädgårdens frukter och bär

Fluffig chokladmousse på nolltid

Passionsfrukts-tartletter

1 h 30 min

Exotisk passionsglass

10 min

Doma – hemmakrog på stan

Bjud på söta och goda snittar av pannkakor

30 min

Glassbakelse med krispigt chokladskal

30 min

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Choklad- och hallonswiss

Enkel avokado- och mangoglass

Lättlagade chokladbollskakan

20 min