Rösti med dill och crème fraiche.
Rösti med dill och crème fraiche.

Rösti

3,9 (12 röster)

Middagstips

Rösti är som en Schweizisk motsvarighet till raggmunk eller rårakor som ofta serveras som ett tillbehör till kött. Men det kan även ätas med traditionella svenska tillbehör som lingon och stekt fläsk.
Du kan även variera smaksättning på din rösti och blanda i hackade färska örter, strimlad gul lök eller riven ost i smeten.
Röstin kan stekas som en hel potatiskaka eller flera små.

Rösti

  • Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 70 g smör
  • 2 msk olja, neutral
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Ärtsoppa på torsdagar – så startade traditionen

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Tillbehör mat

Potatisrecept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Laga middag med max fem ingredienser

Bakad laxsida med citron

50 min

Tareq Taylors potatissallad med mycket persilja

30 min

Hamburgare och texmex – recept

Soppa på palsternacka med grönt äpple

1 h

Tempehwraps med läckra smaker

45 min

Banh mi-pizza från Philly

30 min

Gnocchi – så enkelt lagar du den goda potatispastan

20 min

Cevapcici – kryddiga och goda köttfärsjärpar

30 min

Kycklingburgare med thailändska smaker

30 min

Laksa – ljuvligt god nudelsoppa

35 min

Kisir – couscoussallad

30 min

Bulgogi – så gör du den goda koreanska färsrätten

30 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Vad ska du laga för mat till Valborgsfirandet?

Äta ute - nya trenden istället för krogen

Kyckling i currysås

30 min

Hash browns – så blir de läckert frasiga

25 min

Thaiörtsallad med friterat ägg

45 min

Makirulle med kokt potatis och matjesill

1 h

Baka omelett i ugnen

35 min

Spaghettiomelett med skinka

30 min

Grillad lax – hett, enkelt och gott att äta ute

30 min