Matsmarta onsdag

presenteras av

Rödbetsburgare med brynt lökdressing
Foto: David Back
Rödbetsburgare med brynt lökdressing

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

4 (2 röster)

MAT & DRYCK

Rödbetsburgare med brynt lökdressing. Läckert röda burgare med smakrik dressing. Recept från Stensbergshemmets kök i Kalmar. Rätten ger ett klimatavtryck på 0,4 kg CO2e per portion enligt Carbon cloud.

Recept från boken ”Tänk om” (Bergkvist publishing).
Kock och matstylist Linda Dahl, foto av David Back.

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Äppel- och fänkålssallad

  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättika
  • 0.5 fänkål, tunnhyvlad
  • 0.5 äpple, tunnhyvlad
  • 0.5 lök, röd, tunnhyvlad i halvmånar
  • Rödbetsburgare

  • 200 g svarta bönor
  • 1 rödbeta, grovriven
  • 1 lök, gul, finhackad
  • 100 g prästost, riven
  • 1 potatis, kokt och mosad
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl ströbröd
  • smör och olja, till stekning
  • Brynt lökdressing

  • 2 lökar, gula, tunnskivade
  • 1 tsk socker
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE