Rödbetsburgare med brynt lökdressing

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

Snygg, god och klimatsmart – den här rödbetsburgaren har allt. Servera i goda bröd med ett salladsblad i botten, toppa med lökdressing och äppel- och fänkålssallad. Recept från Stensbergshemmets kök i Kalmar.

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

Ingredienser

Äppel- och fänkålssallad

  • 1,5 dlVatten
  • 1 dlSocker
  • 0,5 dlÄttika 10% Dunk
  • 0,5 fänkål, tunnhyvlad
  • 0,5 Äpple, tunnhyvlad
  • 0,5 Lök, röd, tunnhyvlad i halvmånar

Rödbetsburgare

  • 200 gsvarta bönor
  • 1 rödbeta, grovriven
  • 1 Lök, gul, finhackad
  • 100 gprästost, riven
  • 1 potatis, kokt och mosad
  • 1 ägg
  • 1 mskPotatismjöl
  • Salt och svartpeppar
  • 0,5 dlStröbröd
  • smör och olja, till stekning

Brynt lökdressing

  • 2 lökar, gula, tunnskivade
  • 1 tskSocker
  • 0,5 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 dlMajonnäs
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

Ämnen