Superenkel pasta som ger hopp om våren
30 min
Middagstips
Pastan med en sås av ugnsbakad feta och tomater som också kallas ”Tik tok-pasta” har blivit viral på sociala medier. Och det är inte så konstigt. Enkel att göra och riktigt god förtjänar den sin uppmärksamhet. Vi har provlagat den men också gjort en magiskt god variant med mascarpone.
Har du också sett bilder på den ugnsbakade fetaosten med tomater och pasta i dina flöden på social medier. Du är inte ensam, men var kommer receptet ifrån?
Den så kallade tiktok-pastan har sitt ursprung i Finland där den slog igenom redan 2019. Den finska matbloggaren Jenni Häyrinen la upp receptet på sin blogg och Instagram. Receptet blev viralt och hamnade på Tiktok och resten är historia. Genomslaget var så stort att försäljningen av fetaost fördubblades i Finland och i affärerna gapade hyllorna tomma enligt flera finska nyhetsmedier.
I dag har 10-tals miljoner sett receptet, men hur många som lagat rätten är det ingen som vet. Men en sak vet vi, det här är gott, riktigt gott.
30 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
30 min
15 min
35 min
55 min
30 min
40 min
55 min
30 min
35 min
35 min
1 h
35 min
30 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
30 min
15 min
35 min
55 min
30 min
40 min
55 min
30 min
35 min
35 min
1 h
35 min