Surdegsknäckebröd med emmer
Recept av Stephanie Johansson
Emmer är ett kulturspannmål med mycket smak. Här har ”Hela Sverige bakar”-vinnaren Stephanie Johansson blandat emmer med råg för att få en extra djup smakupplevelse.
– Tänk på att kavla degen tunt och jämnt för att få knäckebröd som är knapriga rakt igenom, säger hon.
Surdegsknäckebröd med emmer
- Tid tillkommer för jäsning, förvärme och eftervärme. 1 portion i receptet blir cirka 50 knäckebröd.
- Tips! Fukta gärna knäckebröden med vatten och strö flingsalt, frön eller favoritkryddan på knäckebröden före gräddning
- Recept på surdeg finns här.
Ingredienser
- 5 dl vatten, rumstempererat
- 0.5 dl surdeg, se separat recept
- 2.5 dl vetemjöl, ekologiskt
- 5 dl ekologiskt emmer fullkornsmjöl
- 2.75 dl grovt rågmjöl, ekologiskt
- 1.5 tsk salt, gärna oraffinerat
- salt
- olja, neutral
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Enkla fröfrallor på bara 5 ingredienser
45 min
Vinnarens bästa baktips
Sorbet på gurka och lime
20 min

Krämig vegansk viltpanna
20 min
Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål
1 h
Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Fryst cheesecake med blåbär
20 min
Schnitzel på formbar vegofärs
45 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime





20 min
Axfood och Urban deli lanserar nytt vegokött
Se våra mest gillade recept
Varm och krämig macka – på nolltid





25 min

Grekisk köttfärssås med spagetti





1 h
Så maxar du mellokvällen
Ljust lantbröd på surdeg





40 min
5 goda rätter att laga i ugnen
Potatismos med brynt smör





30 min
Här är årets nya julgodis och snacks

Goda tångmoln – perfekta som snacks





10 min
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Shahi paneer – kungligt gott





25 min
Majs i kokosmjölk från Tanzania
40 min
Mustig fiskgryta med marockanska smaker





45 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta
2 h