Surdegsknäckebröd med emmer

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Surdegsknäckebröd med emmer

Emmer är ett kulturspannmål med mycket smak. Här har ”Hela Sverige bakar”-vinnaren Stephanie Johansson blandat emmer med råg för att få en extra djup smakupplevelse.

– Tänk på att kavla degen tunt och jämnt för att få knäckebröd som är knapriga rakt igenom, säger hon.

Surdegsknäckebröd med emmer

Ingredienser

  • 5 dlVatten, rumstempererat
  • 0,5 dlsurdeg, se separat recept
  • 2,5 dlvetemjöl, ekologiskt
  • 5 dlekologiskt emmer fullkornsmjöl
  • 2,75 dlgrovt rågmjöl, ekologiskt
  • 1,5 tskSalt, gärna oraffinerat
  • Salt
  • Olja, neutral

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Surdegsknäckebröd med emmer