Surdegsknäckebröd med emmer
Surdegsknäckebröd med emmer

Surdegsknäckebröd med emmer

Bli först med att rösta!

Recept av Stephanie Johansson

Recept

Emmer är ett kulturspannmål med mycket smak. Här har ”Hela Sverige bakar”-vinnaren Stephanie Johansson blandat emmer med råg för att få en extra djup smakupplevelse.

– Tänk på att kavla degen tunt och jämnt för att få knäckebröd som är knapriga rakt igenom, säger hon.

Surdegsknäckebröd med emmer

  • Tid tillkommer för jäsning, förvärme och eftervärme. 1 portion i receptet blir cirka 50 knäckebröd.
  • Tips! Fukta gärna knäckebröden med vatten och strö flingsalt, frön eller favoritkryddan på knäckebröden före gräddning
  • Recept på surdeg finns här.

  • Ingredienser

  • 5 dl vatten, rumstempererat
  • 0.5 dl surdeg, se separat recept
  • 2.5 dl vetemjöl, ekologiskt
  • 5 dl ekologiskt emmer fullkornsmjöl
  • 2.75 dl grovt rågmjöl, ekologiskt
  • 1.5 tsk salt, gärna oraffinerat
  • salt
  • olja, neutral

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Vinnaren av Hela Sverige bakar om nya bakboken

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Bröd recept

Frukostrecept

Hela Sverige bakar

MER OM GODARE

Enkla fröfrallor på bara 5 ingredienser

45 min

Vinnarens bästa baktips

Sorbet på gurka och lime

20 min

Krämig vegansk viltpanna

20 min

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

1 h

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Fryst cheesecake med blåbär

20 min

Schnitzel på formbar vegofärs

45 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime

20 min

Axfood och Urban deli lanserar nytt vegokött

Se våra mest gillade recept

Varm och krämig macka – på nolltid

25 min

Grekisk köttfärssås med spagetti

1 h

Så maxar du mellokvällen

Ljust lantbröd på surdeg

40 min

5 goda rätter att laga i ugnen

Potatismos med brynt smör

30 min

Här är årets nya julgodis och snacks

Goda tångmoln – perfekta som snacks

10 min

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Shahi paneer – kungligt gott

25 min

Majs i kokosmjölk från Tanzania

40 min

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta

2 h