Pasta med svamp och vitt vin
Foto: Thinkstock
Pasta med svamp och vitt vin

Pasta med svamp och vitt vin

4,7 (29 röster)

En härlig vegetarisk pasta full av smak.
Perfekt att göra på egenplockade kantareller eller Karl Johan, men det går lika bra att använda någon annan svamp som du gillar.
Går snabbt och passar både mitt i veckan och till helgen.

Pasta med svamp och vitt vin

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl svamp, blandad färsk (t ex kantareller och karl johan)
  • smör, en stor klick
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 2.5 dl valfri kokbar grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här

Av: Clara Öhrn

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK