Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Pastagratäng med gnocchi

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Pastagratäng med gnocchi

Här bjuds det på en pastagratäng med en twist! Njut av gratinerad gnocchi med mozzarella och en riktigt god italiensk tomatsås. Ett tips är att steka några stjälkar oregano eller rosmarin innan du börjar med löken för extra smak.

Sara Johannessen Meek/VG

Ingredienser

  • 600 ggnocchi
  • 800 gkonserverade tomater , god sort
  • 4 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 Gul lök, liten, finhackad
  • 1 nypachiliflakes
  • 1 dlgrädde
  • 1 nypasocker
  • 4 stjälkarbasilika, färsk
  • 200 gmozzarella, färsk
  • parmesan, riven, eller pecorino
  • Olivolja
  • Salt
  • malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pastagratäng med gnocchi

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept