Maklouba
Maklouba

Maklouba – festfin uppochner rätt

4,6 (14 röster)

Middagstips

Maklouba – en riktig festrätt från mellanöstern. Det finns en mängd olika sätt att laga den på men den ska alltid serveras upp och nervänd. Recept ur Stora kokboken för små kök av Erica Zontho.

Maklouba

  • Ingredienser

  • 2 auberginer
  • salt
  • rapsolja
  • basmatiris
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl mandel, eller cashewnötter
  • 3 tomater

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga mat i litet kök – tips och recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Svamp Rydberg

30 min

Tofubiffar med havsbris

30 min

Isterband med stuvad potatis

30 min

Tempehwraps med läckra smaker

45 min

Olivburgare med persiljemos

45 min

Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god

40 min

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

30 min

Fried rice med räkor och kyckling

45 min

Jackfruit – så gör du den goda burgaren

1 h 50 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min

Brunsås – så lagar du den helt perfekt

30 min

Pizza med salsiccia och mozarella

2 h

Gyoza med het dippsås

1 h

Lammfärsbullar på spett

30 min

Gnocchi – så enkelt lagar du den goda potatispastan

20 min

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

1 h 40 min

Påskpajer – både goda och snygga

2 h

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

1 h 15 min

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

1 h 15 min

Arepas med kyckling och avokado

1 h

Veckans helgtips: Kycklingschnitzel – frasig, saftig och god

30 min

Toppa lammkotletterna med myntapesto

1 h 30 min

Sätt smak på laxen med citrus

20 min