Picklade kantareller
Picklade kantareller

Picklade kantareller – enkelt sätt att förädla skogens guld

4,2 (26 röster)

Tilltugg och snacks

Picklade kantareller – ett lyxigt tillbehör med anspråkslöst ursprung är Frallans picklade kantareller. Inläggningen är enkel och ingredienserna till lagen kostar nästan ingenting. De små syltade juvelerna kan sätta guldkant på en lång rad rätter.

Picklade kantareller

  • Ingredienser

  • kantareller, gärna små söta rackare men stora går också bra
  • 1.5 dl ättiksprit
  • 2.5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk senapskorn
  • 8 vitpepparkorn
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor, hela
  • 2 krm salt

Gör så här

Av: 

John Edgren

LÄS VIDARE

Pasta med krämig kantarellsås

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Vegetarisk mat

Svenska recept

Recept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Picklade ramslöksknoppar

10 min

Ostdipp med extra sting – perfekt till nachos

15 min

Blomkålspopcorn

40 min

Majsdipp med ost

20 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Förnya färgen på din hummus med rödbeta

15 min

Härlig blandning mellan guacamole och hummus

15 min

Hot tuna melt – en amerikansk klassiker

30 min

Karamelliserade popcorn – så lyckas du

45 min

Färskost – superenkelt och gott

15 min

Så gör du torkade äppelskivor

15 min

Corn dogs – amerikanska godbitar

30 min

Popcorn i kastrull – knepen som gör dem extra goda

10 min

Friterade zucchiniblommor - läckert frasiga

30 min

Ajvar – så gör du den goda paprikaröran

1 h 40 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Bönröra av edamamebönor

10 min

Äggpiroger med ost

25 min

Linstapenade med krämig och fyllig smak

5 min

Friterade potatisbollar med indisk kryddning

30 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min