Sushi med svenska smaker. Makirulle med kokt potatis och matjesill.
Sushi med svenska smaker. Makirulle med kokt potatis och matjesill.

Makirulle med kokt potatis och matjesill

3,5 (4 röster)

Middagstips

Makirulle med kokt potatis och matjesill – svensk sushi är det perfekta tillbehöret på sommarbuffén. Här är en variant på makirulle med kokt potatis och matjesill. Kan även serveras som en imponerande förrätt. Recept från boken ”Mannerströms berså”, Norstedts förlag.

Makirulle med kokt potatis och matjesill

  • Ingredienser

  • 6 kall kokt potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 bunt dill
  • 1 bunt gräslök
  • salt och peppar
  • Till servering

  • syrad lök

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Matjessill recept - för godaste sillen

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Leif Mannerström

Buffé

Svenska recept

Sushirecept

Smårätter

MER OM GODARE

Mannerströms asiatiska sommarmat

30 min

Lax med pepparrotslinser

25 min

Superenkel räkpanna med kantarell

20 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min

Tofubiffar med havsbris

30 min

Grillad lax – hett, enkelt och gott att äta ute

30 min

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Bjud på krämigt god lax

40 min

Bakad potatis med krämig ost och rödkål

1 h 30 min

Purjolöksglaserad potatis med forellrom

40 min

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Isterband med stuvad potatis

30 min

Bakad potatis med läckra fyllningar

1 h

Vad blir det till middag?

Laxpaj med potatis och purjolök

1 h

Kycklinggratäng med potatis

1 h 15 min

Potatisbullar med broccoli och fetaostsås

30 min

Fattigmacka med potatis och purjo

10 min

Pankopanerad tempura

45 min

Så enkelt gör du smakrik lax i ugn

40 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Stekt piggvar med brynt smör och örtolja

40 min

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax