Hamburgare och texmex – recept med en twist

Publisert:
Tacos och hamburgare, ny kokbok av Lena Söderström.

Tacos och hamburgare. Gå loss i det färgstarka texmex-köket och laga Lena Söderströms burgare, tacos och oemotståndliga salsor.

Matskribent, kokboksförfattare och stylist Lena Söderström är aktuell med sin nya kokbok ”Hamburgare och texmex”.

Vilken är din favoritburgare?

– Jag tycker om klassiska burgare - färs kryddad med bara salt och peppar. Tillbehören får gärna vara i texmex-stil: krossade chips och guacamole till exempel.

Vad dricker du helst till texmex-mat?

– Jag dricker ju inte öl, så jag föredrar en iskall cola med mycket is och en citronskiva.

Vem skulle du vilja dela en måltid med?

– Jag drar gärna ihop vänner och kollegor till en stor fest och bjuder på hamburgare.

Hur skapar du härligt hemma?

– Eftersom jag arbetar mycket med rekvisita i mitt jobb vill jag ha så rent och avskalat som möjligt hemma. Men jag köper snittblommor på torget varje vecka och sätter i fina vaser. Just nu blir det mycket tulpaner, men jag älskar rosa rosor!

  • Lena Söderström
  • Ålder: 50+
  • Bor: I Stockholm.
  • Gör: Matskribent, stylist och kokboksförfattare.
  • Aktuell: Med boken Hamburgare och texmex, Semic förlag.
Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.