Titta: Glassen gjord på yoghurt och bär

Av: 

Madeleine Brohlin

Frukostrecept

Matstylisterna: ”Det är både nyttigt och gott”

Här är matstylisterna Alexandra Vikström och Emmy Lundströms nyttiga yoghurtglass.

De har skapat en glass gjord på enbart yoghurt och färska bär.

– Det här tycker alla om, säger Emmy Lundström.

Ett recept på Arlas Instagramkonto har fått en hel del Instagram-användare att jubla och trycka på like.

Det är bilden på hemmagjord yoghurtglass – med färska bär i som väcker uppmärksamhet.

Bakom receptet och bilden finns de två journalisterna och matstylisterna Alexandra Vikström och Emmy Lundström som tillsammans driver en frukostblogg.

– Det var Arla och deras PR-byrå som fick syn på oss och undrade om vi ville göra en kampanj på Instagram. Det skulle vara enkelt och råvarorna skulle tala för sig själva. Vi spånade och kom fram till att det skulle vara roligt att göra glass. Vi använde bara färska bär och yoghurt. Det blev något roligt, gott och enkelt som de allra flesta tycker om.

Och nyttigt?

– Ja. Det är inget tillsatt socker. Det är både nyttigt och gott.

Hur gjorde ni?

– Vi blandade ihop bär och yoghurt som vi hällde i formar och fryste. Alla kan göra det här. Du kan hitta sådan här formar i både vanliga butiker och på nätet.

Hur känns det att ert recept fått så fin respons?

– Det är jättekul att folk uppskattar det här.

Så här gör du glassen

”Blanda björnbär och blåbär med naturell yoghurt. För mer smak: mosa bären innan du blandar dem med yoghurten. Häll upp i formar och låt stå i frysen i minst fyra timmar”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bananas för blåbär!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frukostrecept

Recept

Svenska recept

Mellanmål recept

MER OM GODARE

Starta dagen med en annan frukost

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Matchapulver – 5 tips på vad du kan göra med matcha

Glassarna som försvinner

Fyra fräscha sommarsallader

Vit chokladgratinerad ananas

30 min

Rödbetor – allt du behöver veta

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarmat: Bästa kokböckerna

Johanna Westmans bästa baktips

Så odlar du koriander

Ladda järnet – det är våffeldag

Fyra grymt goda grytor

Bra basvaror att ha hemma

Laga vegetariskt – mycket enklare än du tror

”Har tröttnat på alla modedieter”

Grilla tre-rätters med Jessica Frej

Gör lyxfrukost till vardags – enkelt och snabbt

Julia Tuvesson: Brynt smör passar till allt

Grönkål – smarta fakta om trendiga grönsaken

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Sommarsallad med halloumi och jordgubbar

45 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Baka utan ugn med Camilla Hamid

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott