Adana kebab – turkiskt lammfärsspett

4,1 (25 röster)

Ayla Canpunars recept med rödkålssallad

Glöm gatuköks-kebaben. Adana kebab är en matigare, fräschare och smakrikare kebab från staden Adana i Turkiet.

– Jag väljer en lammfärs med extra mycket fett, det kommer göra den otroligt saftig och god, säger Ayla Canpunar.

Grillade kebabspett på turkiskt vis

  • Ingredienser

  • 800 g lammfärs, med hög fetthalt
  • 1 st lök, gul
  • 2 spetspaprikor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 1.5 msk chiliflakes
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • Silverlök med sumak & persilja

  • 2 silverlökar
  • 1 knippe persilja, liten
  • 3 tsk sumak
  • Turkisk rödkålssallad

  • 0.5 rödkålshuvud
  • 1 citron, saften
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • Servera med

  • libabröd , eller orientaliskt tunnbröd

Gör så här

Ayla Canpunar
Ayla Canpunar
Grillade kebabspett med rödkål.
Grillade kebabspett med rödkål.

LÄS VIDARE