Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Veganska hamburgare med ”jävligt god dressing”

Av Gustav Johansson

(11)

Vad tycker du?

Veganska hamburgare med ”jävligt god dressing”

Vegansk burgare av formbar färs som du steker eller grillar. Servera med en ”jävligt god dressing”.

– Jag grillar burgare minst en gång i veckan. Drömmen är att gör så goda burgare som det bara är möjligt, säger matkreatören Gustav Johansson som driver matbloggen Jävligt gott.

En portion motsvarar en biff.

Ingredienser

  • 850 gformbar färs
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 rödbeta, finriven, inklusive saften (valfritt)
  • 1 mskbbq-sås, eller tomatpuré (beroende på om den ska vara rökig eller ej)
  • 2 mskkinesisk soja
  • 1,5 mskgrönsaksfond, mörk
  • 2 mskRapsolja
  • svartpeppar

Jävligt god burgardressing

  • 2 dlväxtbaserad majonnäs
  • 2 mskgul lök, finhackad (eller mer efter smak)
  • 2 mskättiksgurka, finhackad (eller mer efter smak)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad (eller mer efter smak)
  • 2 tskPaprikapulver
  • 2 tskVitvinsvinäger
  • 1 mskKetchup
  • 1 mskSenap, valfri
  • Salt och svartpeppar
Majonnäs är också gott till burgare. Gör en vegansk baserad på kikärtsspad i stället för ägg.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Veganska hamburgare med ”jävligt god dressing”

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept