Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

Så fixar du smaskig pizza på 1 minut

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kommersiell text (läs mer här)

Pizzaugnen är årets hetaste gadget i trädgården. Gör en deg, maxa fyllningen och släng den på grillen. Superenkelt!

Här är bästa tipsen på hur du grillar pizza som ett proffs.

Fredagspizza, löningspizza och bakispizza. Det finns alltid en anledning att äta pizza och en av dem är att det alltid är gott, speciellt om man får välja fyllningen själv. Allt fler vill göra egen pizza och i år är det trendigare än någonsin att laga pizza på grillen. Och om du vill få en lika god pizza som den hos pizzerian (ja, det går faktiskt) så behöver du grilla i riktigt hög temperatur.

Tips på pizzaugnar

Det finns olika typer av pizzaugnar som passar olika behov. Det finns mindre, transportabla modeller som är enkla att förflytta och som snabbt blir varma. Dessa pizzaugnar finns både med kol och gas och är ett bra alternativ för dig som inte har så mycket plats hemma i trädgården. När du inte använder pizzaugnen kan du enkelt rengöra och ställa undan den tills du behöver den nästa gång.

Fyra-ugnen från Ooni är en transportabel pizza-ugn med plats till pizzor på upp till 30 cm i diameter. Med den här kan du grädda en pizza på bara 60 sekunder, och ugnen värms upp till maxtemperatur på 500°C efter bara 15 minuter. Pizzaugnen levereras med en specialdesignad pizzasten och med i paketet följer även ett häfte med recept och tips. Ugnen har en inbyggd tändare och den värms upp med propangas precis som en vanlig gasolgrill eller -ugn.

Köp din Ooni Fyra pizzaugn hos Amazon här.

Pizzaugn Vesuvio

Pizzaugn Vesuvio från Mustang passar med sin storlek bra att ställa på bordet. Den använder gas och har en pizzasten gjord av 2 cm tjock kordierit vilket lagrar värme och steker pizzabottnen krispig. Tack vare den u-formade brännaren tillreds pizzan på tre sidor samtidigt med hjälp av brännarens effekt på 2900 W.

Kom ihåg att alltid värma pizzastenen tillsammans med ugnen, om det blir en för plötslig temperaturväxling kan stenen annars spricka. När ugnen slås på stiger värmen snabbt ända upp till 500 °C och pizzans fyllning tillagas effektivt. När grillen inte används går fötterna att fälla in, vilket sparar utrymme.

Köp den direkt hos Cervera här!


MonsterShop Pizzaugn

Stor pizzaugn som går att använda till rökning, grillning och självklart bakning av både pizzor och bröd. Med två hjul och handtag är den enkel att flytta runt och placera var som helst på terrassen, eller var du vill grilla din pizza. Pulverlackerad ram med en matt, svart finish som smälter in i överallt. Pizzaskärare, pizzasten och pizzaspade ingår, så att du har allt du behöver för att grilla egen pizza.

Köp din pizzaugn hos Amazon här.

Grill med pizzainsats

Har du inte plats för en riktig pizzaugn? Då kan du satsa på det enklare alternativet, nämligen en kolgrill med pizzainsats. Austin and Barbeque AABQ Charcoal Grill är en brikettgrill med plats för att göra egna pizzor. Stabil konstruktion som gör det enkelt att grilla var som helst, när som helst, både pizzor men även all annan grillmat. Grillen har inbyggd termometer i rostfritt stål som hjälper dig hålla koll på temperaturen och en praktisk askuppsamlare som ger en enkel rengöring.

Köp din grill med pizzainsats hos Netonnet här.

Till shoppen

Grilla med pizzasten

Om du har en vanlig grill och vill prova göra egen pizza, kan du köpa en pizzasten, som funkar både i ugnen och på grillen. Så här gör du för att grilla med pizzasten:

  1. Börja värma upp grillen gärna upp emot 300 grader.
  2. Lägg in pizzastenen i grillen och låt även denna bli riktigt varm. Ju varmare, desto bättre, godare och frasigare pizza kommer du få. Kom ihåg att inte lägga in en kall sten i en varm grill, utan värm upp grillen och stenen samtidigt.
  3. Medan grillen blir varm kan du förbereda en deg (eller köp färdig) och garnera pizzan med valfritt tillbehör. Degen kan du även göra dagen innan och låta den jäsa i kylskåpet över natten.
  4. Lägg pizzan på pizzastenen och lägg på locket. Beroende på hur varmt du har i grillen, blir pizzan klar på cirka 10 minuter, men se till att du inte bränner den!
  5. Ta ut pizzan ur grillen, slicea den i snygga bitar och servera!

25% rabatt på pizzasten för ugn och grill hos Cervera här!

Glöm inte spaden!

Om du ska grilla pizza som proffsen behöver du även en bra pizzaspade, så att du enkelt kan slänga pizzor in och ut ut grillen. Det är lätt att tänka att en vanlig stekspade funkar bra, men de är ofta alldeles för små och risken finns att du tappar ut den goda, varma pizzan på marken.

Superrabatt på pizzaspade hos Cervera här!

Med en riktigt bra pizzaskärare blir det ännu roligare att servera hemgjord pizza. Det finns inget mer frustrerande än att såga och såga och såga med en dålig kniv som vägrar ta sig genom mozzarellan. Investera i en bra pizzaskärare och du kommer garanterat aldrig ångra dig.

Köp pizzaskärare i hög kvalitet hos Cervera här.


Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Grillmästarens bästa tips inför grillsäsongen

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Pizzarecept

Grillning

MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga italienskt: Här är allt du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Smarta köksprylar: 3 bra tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillprylar: Så blir grillningen roligare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Picknickgrillar: Här är årets tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillmästarens bästa tips inför grillsäsongen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Expertens tips: ”Utgå från maten när du väljer vin”

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarmat: Bästa kokböckerna

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så tänder du grillen: 7 bästa tipsen

Skippade restaurangen – och blev klimatsmartare

Så gör du Årets kock-finalistens goda grillolja

Mamma Mia! Han gör pizza som ett proffs

Smörstekt majs med riven manchego

15 min

Kisir – couscous sallad

30 min

Hoch el hellow – campingpizza i stekpanna

40 min

Lyxigt och läckert med grillade räkor på spett.

15 min

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

30 min

Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Löjromspizza – lyxigt och gott

30 min

Gremolata – enkelt och gott

10 min

Succégrillning med goda marinader