Ingredienser
- 600 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
- 2 mskSoja
- 1 mskmajsstärkelse
- 0,25 tskBakpulver, kan utelämnas
- 1 tskolja, kan utelämnas
- 3 vitlöksklyftor
- 1 mskingefära, finriven eller finhackad
- 1 röd chili
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 Lök
- 0,25 ananas
- 150 gsockerärter
- Olja, neutral, till stekning
- ris, kokt, till servering
Sås
- 0,75 dlKetchup
- 0,5 dlVinäger 7 %
- 3 mskSocker
- 0,5 dlananasjuice
- 0,5 dlKycklingfond, utspädd, eller vatten
- Soja
- 1 mskmajsstärkelse
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept