Semifreddo på hallon- och körsbär
Semifreddo är som en blandning av glass och parfait – och det perfekta sättet att avsluta en romantisk middag på. Det går fint att göra både semifreddon och tillbehören i förväg, så att den bara är att servera på den faktiska kvällen.
OBS! Tid tillkommer för semifreddon att frysa minst 6 timmar eller över natten.
Hallon- och körsbärssemifreddo med karamelliserade hasselnötter och rostad vit choklad
Semifreddo
- 2 dl vispgrädde
- 2 äggvitor
- 4 äggulor
- 1 dl socker
- 2 dl hallonpuré
Körsbärssås
- 2 dl körsbär
- 0.5 dl syltsocker
- 1 skvätt vatten, eller ett gott dessertvin
Karamelliserade hasselnötter
- 1 näve hasselnötter
- 1 dl strösocker
Rostad vit choklad
- 50 g vit choklad
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Hallon- och apelsinsviss





15 min
Rosa rätter på Alla hjärtans dag
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Hallonsorbet – med smak av äkta hallon





1 h 10 min
Får jag inte dessert blir jag arg!
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar





1 h 15 min
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Vit chokladostkaka med krispig crumble





1 h 20 min
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Så gör du ostkaka med keso
1 h
Stekta äpplen med vaniljmascarpone





25 min
Hastbullar med hallon





25 min
Toscapäron med vaniljsås utan vanilj





20 min
Nutellapizza med banan





15 min
Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger





10 min
Lemon curd-glass





30 min
Änglamat med lingon och kardemummadrömmar





40 min
Glace au four





1 h
Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos





1 h 30 min
Marängsviss med sötsyrlig passionsfruktscurd





3 h 20 min
Efterrätter du fixar på ett kick
Cheesecake i glas med rabarberkompott





35 min
Banana split – klassikerna alla älskar





10 min
Bananglass – världens enklaste recept





10 min