Vegansk kladdkaka med päron

Av Godare

(12)

Vad tycker du?

Vegansk kladdkaka med päron

”Den här kladdkakan har hängt med sedan jag blev vegan och är som en varm pudding med konserverade päron. Saften från päronen gör botten till en mörk, flytande lava som gjord för att ätas med glass. Om du vill kan du byta ut päronen mot konserverade persikor eller färska bananer.”

Kladdkaka med päron. Mattias Kristianssons recept.

Ingredienser

  • 2 burkarPäronhalvor, à 415 g
  • 2 dlVetemjöl
  • 0,5 dlKakao
  • 1,5 dlströsocker
  • 150 gMjölkfritt Margarin, rumstempererat
  • 1,5 tskBakpulver
  • 1,5 dlmjölk, soja-, mandel- eller havremjölk
  • 2 tskVaniljsocker

Till servering

  • vaniljglass, till exempel havre-, soja- eller kokosbaserad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk kladdkaka med päron