Bjud på lammkotletter med myntapesto.
Bjud på lammkotletter med myntapesto.

Lammkotletter med myntapesto

3,4 (14 röster)

Middagstips

Lamm och mynta är en klockren kombination. Servera gärna köttet och peston till ugnsbakad potatis smaksatt med rosmarin. Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok Al dente.

Lammkotletter med myntapesto – Agnello allo scottadito

  • Ingredienser

  • 800 g lammracks, inkl ben
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk olio extra vergine d’oliva
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 citron, pressade saften
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • Myntapesto

  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 dl olio extra vergine d’oliva
  • 2 msk iskallt vatten
  • 0.5 dl sötmandel
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citron, pressad saft
  • salt
  • Till servering

  • citronskivor

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Kycklinggryta med soltorkade tomater

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Bjud på 3-rätters meny med vårkänsla

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

1 h 15 min

Arepas med kyckling och avokado

1 h

Fjärilspasta med räkor och rucolapesto

30 min

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

1 h 15 min

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella

1 h

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

1 h 40 min

Sashimi – fräscht, enkelt och gott

20 min

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé

1 h

Enkel sås med ädelsost – perfekt till pasta

15 min

Veckans helgtips: Kycklingschnitzel – frasig, saftig och god

30 min

Påskpajer – både goda och snygga

2 h

Sätt smak på laxen med citrus

20 min

Cevapcici – kryddiga och goda köttfärsjärpar

30 min

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Laga middag med max fem ingredienser

Lammfärsbullar på spett

30 min

Veckans helgtips: Krämig pasta med kyckling

30 min

Zucchinibiffar med fetaost

45 min

Friterade torskbollar med lime

30 min

Kycklingsallad med sesamdressing

30 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min