Aubergine med chermoula
Aubergine med chermoula

Aubergine med chermoula

3,2 (10 röster)

Middagstips

Aubergine med chermoula – Aubergine är en fantastisk råvara som när man steker den riktigt hårt blir alldeles utsökt. Här serveras den tillsammans med marockansk chermoula. Recept ur kokboken Vego på 15 minuter av Maria Zihammou.

Aubergine med chermoula

  • Ingredienser

  • 2 aubergine, á ca 300 g
  • 3 msk olivolja
  • Chermoula

  • 3 msk bladpersilja, färsk, finhackad
  • 1 msk mynta, färsk, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • flingsalt
  • peppar
  • Till servering

  • 2 grillade paprikor, från burk, finns att köpa i välsorterade matbutiker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga läcker vegetarisk mat på en kvart

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Laga vegetariskt på en kvart

Pärlcouscous med aubergine

30 min

Jackfruit – så gör du den goda burgaren

1 h 50 min

Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept

2 h 25 min

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Ricottafylld aubergine i tomatsås

50 min

Libapizza med aubergine

30 min

Siciliansk grönsakspytt caponata

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Pizza med päron, ädelost och rucola

1 h

Nachos med bönor och avokado

15 min

Pasta med rostad blomkål och parmesan

30 min

Pasta med chorizo i tomatsås

30 min

Stekt lax med spenat och champinjonsås

30 min

Tacosoppa med kyckling och nachos

40 min

Snabblagad pasta med lax och ärtor

30 min

Laxsoppa – snabblagad, krämig och smakrik

30 min

Krispig lax­sallad med läckra thai­smaker

30 min

Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

30 min

Ramen med krispig fläskfärs och het kimchi

45 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Kycklinggratäng med potatis

1 h 15 min

Pasta vongole – snabblagat och gott

20 min