Belugabolognese

Av Godare

(91)

Vad tycker du?

Belugabolognese

Visst kan man äta både prisvärt och matsmart. Dietisten Hanna Olvenmark har startat sajten ”Portionen under tian” med inriktning på billig mat – och fått 100 000 följare på Instagram.
Här är ett av hennes favoritrecept, bolognese med beluga.

Belugabolognese – en portion under tian.

Ingredienser

  • 2 dlbelugalinser, torkade
  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 0,5 buljongtärning
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1 mskTomatpuré
  • 1 palsternacka
  • 1 BurkarKrossade tomater, eller hela tomater
  • 2 dlhavregrädde, eller annan valfri grädde
  • 2 mskfrysta kryddor, till exempel basilika, persilja
  • 1,5 dlVatten
  • 4 portionerpasta
  • Salt och peppar
  • olja
  • Sambal oelek, eller chiliflakes för valfri hetta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Belugabolognese