Pizza med libabröd som är gott till fredagsmys och mellanmål mitt i veckan.
Pizza med libabröd som är gott till fredagsmys och mellanmål mitt i veckan.

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

4,6 (5 röster)

Med libabröd får du en tunn och krispig botten, precis som vi vill ha den! Att det dessutom är så enkelt gör det till en vardagssuccé som fungerar både en fredagskväll och som mellanmål mitt i veckan. Här är brödet toppat med svartkål, zucchini och smaksatt olja.

Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

  • Ingredienser

  • 4 libabröd
  • 3 dl hummus
  • 300 g svartkål
  • 1 zucchini
  • 1 dl mandel
  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl färsk rosmarin
  • 2 msk citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Serveringsförslag

  • pizzasallad, på vitkål

Gör så här