Knepet för helt perfekt couscous

Kocken Markiz Tainton visar i klippet!

Av: 

Aftonbladet

Markiz Tainton – matkreatör

Att få till en riktigt god och fluffig couscous är enkelt enligt kocken Markiz Tainton.

I klippet visar hon hur du gör – och tipsar om en ingrediens som bidrar med extra god smak.

När Markiz Tainton lagar couscous gör hon det med extra mycket kärlek och smak.

– Ta din couscous och häll på kallt vatten och blanda, säger hon.

I klippet visar Markiz hur du enkelt separerar kornen genom att massera couscousen mellan händerna. Ha ner det i en smord gryta, på med locket och låt ångkoka. Sedan tillsätts en ”hemlig” ingrediens.

– Jag är så nöjd med resultatet, säger hon

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – förhandsboka nu!!

Extern länk från Cervera

Förhandsboka här

Publisert:

LÄS VIDARE

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

ÄMNEN I ARTIKELN

Markiz Tainton – matkreatör

Mat från Mellanöstern

MER OM GODARE

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Felet som alla gör med tomatpuré

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

3 h 20 min

Markiz magiska topping på lasagne

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid

15 min

Koriander – så smakar den allra mest

Så gör du en enkel skaldjursolja

35 min

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka

40 min

Het apelsinsallad med panerad fetaost

35 min

”Jag vill göra julen magisk”

Bordssalt – så gör du livets salt

5 min

Se våra mest gillade recept

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Koka ris – så blir det helt perfekt

Teriyakisås på bara fyra ingredienser

Hängmörat kött – så påverkar det smaken