Rabarberpaj med marängtäcke
Rabarberpaj med marängtäcke

Rabarberpaj med marängtäcke

4,8 (6 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Rabarberpaj med ett krispigt täcke av maräng. Det syrliga i rabarbern möts upp fint med sötman i marängen. Toppa med valfritt strössel för att göra den extra tjusig.

Ett recept av Lotta Voltaire

Rabarberpaj med marängtäcke

  • Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin, eller smör (kallt)
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning

  • 600 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk kanel
  • 6 äggvitor
  • 2 dl socker

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Chokladbollstårta

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Pajrecept

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Kolapaj med marängtopp

1 h 30 min

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Vegansk pavlova med basilika och bär

4 h 15 min

Glace au four

1 h

Får jag inte dessert blir jag arg!

Kryddkokta päron, müsli och pannacotta

45 min

Karamelliserad ananas med chokladmousse

45 min

Lingon, vaniljglass och kola sås – en underbar kombo

25 min

Hallonparfait med lakritsglaze

45 min

En enkel och god dessert med aprikos – här är vårt recept

10 min

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

1 h

Crêpes med chokladfyllning

40 min

Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar

45 min

Ananas libre

5 min

Lingonpannacotta

1 h

Champagnebubblande hallondessert

15 min

Tarte Tatin med plommon

20 min

Kokosglass med kexsmulor

1 h

Citronpaj i portionsform

1 h

Äggtoddy – krämigt god och söt dessert

10 min

Flan de huevo

1 h

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Rabarberkräm – en älskad klassiker

20 min