Servera kladdkakan med julkänsla

Publisert:
Julpyntade kladdkakegranar

Kladdkakegranar – ställ fram de här till julfikat och succén är given. Baka en vanlig kladdkaka och pynta med kristyr och strössel så har du superfina chokladgranar att bjuda på. Enkelt och riktigt roligt att göra.

Egentligen är det så enkelt att man undrar varför man inte kommit på det här förut. En rund kladdkaka skuren i bitar blir ju granar så klart. Pynta med kristyr och strössel i olika former. En bit sugrör, en glasspinne eller en bit häxvrål blir en perfekt stam.

Du behöver:

  • Kladdkaka, färdig eller hembakad (recept finns här)
  • Grön kristyr
  • Strössel i olika former
  • Sugrör, glasspinnar eller häxvrål till stam
Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.