Citronlemonad – Markiz Taintons enkla recept
Oväntade citronknepet du gör i kyl och mikro – se videoklippet
En av matkreatören Markiz Taintons favoritingredienser är citroner. I videoklippet visar hon hur du väljer rätt citroner i affären och hur du får ut mest av dem när du lagar mat.
– Jag har det i nästan allt, säger Markiz.
Här är också hennes recept en enkel och läskande citronlemonad.
Citronlemonad
Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 1 syrenbukett
- 1 kvist timjan
- 3 dl limejuice, färskpressad
- 3 citroner, saften
- 1.5 l kolsyrat vatten, till servering
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
Spenatsallad med labnehost och nektariner





30 min
Fixa fest med små rätter

Utan bin får vi ingen mat

Bjud på godaste vegomaten i midsommar
Bästa chardonnay-vinerna just nu

”Köttporr borde förses med varningstriangel”
Grön sparrissoppa





40 min
Så gör du enkelt festliga chokladskålar
”Tråkiga pinnarna” blir till supergott snacks





15 min
Chiliheta räkor med vitlök





20 min
Minihamburgare av sockerkaka





Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing





30 min
Löjromspizza – lyxigt och gott





30 min
Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple





30 min
Fixa magisk mjukglass





20 min
Stekt inlagd strömming med senapskräm





20 min
Macka med grillade grönsaker och ärthummus
30 min
Toast med lax och färskost





10 min
Laga goda langos





1 h
Frasig sockerstekt skrei med änga mat
40 min
Klassisk räkcocktail med örtsås





30 min

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat
Schnitzel på formbar vegofärs
45 min