Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

Här har kocken Ludwig Tjörnemo fått in alla julens smaker i en enda kaka: pepparkaka, saffransfärskost, rom, rostade nötter och apelsin.

– Det är min version av den klassiska desserten baba au rhum, säger han.

Mjuk pepparkaka som julig dessert.

Ingredienser

Mjuk pepparkaka

  • 3 dlVetemjöl
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskKanel
  • 1 tskmalda nejlikor
  • 1 tskingefära, malen
  • 1 tskBikarbonat
  • 100 gSmör
  • 1 dlgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 dlSirap
  • smör och ströbröd, till formen

Saffransfärskost

  • 250 gfärskost
  • 0,5 gSaffran
  • 50 gCrème fraiche
  • 0,75 tskSocker
  • 1 apelsin, pressade saften

Garnering

  • 1 dlhasselnötter
  • 1 dlMandel
  • 1 apelsin, skalet
  • 2 mskmörk rom

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

Ämnen

Läs vidare