Tareq Taylor: Så enkelt pocherar du ägg

Publisert:

Älskar du pocherade ägg men tycker det är svårt att få dem perfekta?

– Jag tyckte det var jättesvårt innan jag lärde mig det här knepet, säger kocken Tareq Taylor.

I klippet visar han ett enkelt och smart tips som gör att du kommer att lyckas varje gång med pocheringen.

Pocherat ägg till frukost eller brunch kan verkligen kännas lyxigt. Men det är inte alltid enkelt att få till vitan att hålla ihop så där snyggt och att den där perfekta krämigheten.

Kocken Tareq Taylor använder ett riktigt smart trick för att lyckas med pocheringen – varje gång.

Med några enkla knep blir ägget perfekt pocherat.

Du behöver:

  • Ägg
  • Ättika, 12 %
  • Salt
  • Vatten
  • Kastrull
  • Spis

Se videoklippet och följ hur Tareq pocherar ägg – steg för steg.

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.