Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd
Potatisparatha – härligt smakrika indiska tunnbröd som går att anpassa efter säsong.
– Det finns inget härligare än att vakna av doften av nybakat, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.
Ingredienser
- 6 dlchapatimjöl, eller fullkornsvetemjöl
- 1 tskSalt
- 3 dlVatten
- 2 tskneutral olja
Fyllning
- 100 gkokt potatis
- 1 Lök, finhackad
- 1 mskingefära, färsk, riven
- 1 Chilifrukt, grön, finhackad
- 1 tskchili, kan uteslutas
- 1 tskGaram masala
- 0,5 tskSpiskummin, mald
- 0,5 tskmald koriander
- 0,5 tskmangopulver, torkat, kan uteslutas
- 1 tskSalt
Till servering
- yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
- chutney, valfri
- pickles