Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

Potatisparatha – härligt smakrika indiska tunnbröd som går att anpassa efter säsong.
– Det finns inget härligare än att vakna av doften av nybakat, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Ingredienser

  • 6 dlchapatimjöl, eller fullkornsvetemjöl
  • 1 tskSalt
  • 3 dlVatten
  • 2 tskneutral olja

Fyllning

  • 100 gkokt potatis
  • 1 Lök, finhackad
  • 1 mskingefära, färsk, riven
  • 1 Chilifrukt, grön, finhackad
  • 1 tskchili, kan uteslutas
  • 1 tskGaram masala
  • 0,5 tskSpiskummin, mald
  • 0,5 tskmald koriander
  • 0,5 tskmangopulver, torkat, kan uteslutas
  • 1 tskSalt

Till servering

  • yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • chutney, valfri
  • pickles
Potatisparatha

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd