Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

4,2 (6 röster)

Bakrecept

Potatisparatha – härligt smakrika indiska tunnbröd som går att anpassa efter säsong.
– Det finns inget härligare än att vakna av doften av nybakat, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Aloo paratha

  • Ingredienser

  • 6 dl chapatimjöl, eller fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • Fyllning

  • 100 g kokt potatis
  • 1 lök, finhackad
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 1 chilifrukt, grön, finhackad
  • 1 tsk chili, kan uteslutas
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 tsk spiskummin, mald
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk mangopulver, torkat, kan uteslutas
  • 1 tsk salt
  • Till servering

  • yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • chutney, valfri
  • pickles

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Potatisparatha

LÄS VIDARE

Så enkelt lagar du indiskt på riktigt

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Indisk mat

Bröd recept

Veganska recept

MER OM GODARE

Shahi paneer – kungligt gott

25 min

Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney

35 min

Kokosris med chili

1 h

Så enkelt lagar du indiskt på riktigt

Mild curry med lökpakora

40 min

10 matlådor som impar på kollegor

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs

20 min

Så steker du extra god kyckling

30 min

Vegobiffar – fem enkla recept

Ljummen kladdkaka i vinglas

40 min

Dulce de leche med havssalt

45 min

Kladdkaka med saffran

45 min

Kladdkakedipp till bär och frukt

20 min

Polkacheesecake – baka utan ugn

45 min

Saffranskladdkaka med lingon och grädde

40 min

Så dekorerar du tårtan som ett proffs

Så blir pajskalet perfekt frasigt

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa

2 h

Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt

30 min

Mandelmusslor med sylt och grädde

40 min

Ostscones – gott till frukost

35 min

Grova frallor med tranbär

50 min

Hembakad hönökaka

45 min

Kardemummasnurror

1 h