Krämig umamismakande lökkräm, gott att doppa bröd i.
Krämig umamismakande lökkräm, gott att doppa bröd i.

Karamelliserad lökkräm med parmesan

Bli först med att rösta!

Servera till bröd eller andra goda grönsaker

Tillbehör mat

Om det ligger trista lökar i kylen kan du omvandla dem till en läcker lökkräm. För att den magiska smaken ska komma fram måste löken få gosa till sig i pannan.

Recept ur boken ”100 små rätter” av Klara Ingemyr.

Karamelliserad lökkräm med parmesan

  • Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk färskost naturell
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesan, riven
  • 1 msk bladpersilja, finhackad
  • 0.5 st citron

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

100 små rätter

MONDIAL

100 små rätter

199,00 kr229,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Kycklingkrokett med pecorino och persilja

ÄMNEN I ARTIKELN

Tillbehör mat

Vegetarisk mat

Recept

MER OM GODARE

Extra lyxigt vitlökssmör

45 min

Focaccia med våriga smaker

45 min

Festlig spiralkorv på spett

Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning

35 min

Bröddopp med ost

35 min

Baka enkelt grytbröd med oliver

1 h 20 min

Minihamburgare av sockerkaka

Vildsvinskebab!

1 h

Kokt eller grillad: korven som älskas mest

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Spektakulära smörgåstårtor i sommar

Sarah tipsar om 5 våriga roséviner

Vinexperten väljer fem goda pinot noir

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

9 smarta presenter alla studenter vill ha

Bakad torskrygg med örtig hollandaisesås

1 h 10 min

Langos med tångkaviar och rödlök

15 min

Smashed potatoes med vita bönor och rostad lök

30 min

Sparris med dillstuvad potatis

15 min

Så lagar du gourmetmat på stormkök

Krispiga Kycklingkrokett med pecorino

40 min

Syrligt krispig surf ’n’ turf

45 min

Guide till Stockholms gröna restauranger

Så gör du chili cheese med rispapper

20 min

Skagencheesecake – en modern klassiker

40 min