Så enkelt bakar du egna hönökakor efter Fredrik Nyléns recept.
Så enkelt bakar du egna hönökakor efter Fredrik Nyléns recept.

Hönökaka – hembakade är godast

3,7 (162 röster)

Bakrecept

Visst kan man baka köpebröd själv, här är Fredrik Nyléns enkla och goda recept på mjuka och fina hönökakor.
– Klassisk hönökaka är mjukbröd när det är som bäst, säger han.

  • Tid tillkommer för degen att jäsa två gånger.
  • Recept ur Fredrik Nyléns bok ”Matbröd”.

Hönökaka

  • Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 1 l mjölk
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk salt
  • 8 dl rågsikt
  • 18 dl vetemjöl, cirka

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Matbröd

Nylén, Fredrik

Matbröd

199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Grova frallor med tranbär

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Fredrik Nylén – receptkreatör

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Hallongrottor med choklad

45 min

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Snickerskladdkaka

1 h

Kladdkaka med dulce de leche

1 h

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa

2 h

Syltkakor spröda och goda

45 min

Kardemummasnurror

1 h

Grova frallor med tranbär

50 min

Ostscones – gott till frukost

35 min

Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt

30 min

Mandelmusslor med sylt och grädde

40 min

Dubbelt så goda med saffran

1 h

Macarons på ett enklare sätt

1 h

Kärleksmumssnittar

1 h

Så många deciliter är en cup

Ladda för kanelbullens dag

Kladdkakedipp till bär och frukt

20 min

Oreokaka med fudgetopping

1 h

Ljummen kladdkaka i vinglas

40 min

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Äppelkaka med frosting

1 h

Dulce de leche med havssalt

45 min

Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd

45 min