Filmjölkslimpa med solroskärnor

Av Godare

(150)

Vad tycker du?

Filmjölkslimpa med solroskärnor

På nittiotalet kom den där filmjölkslimpan som plötsligt fanns på alla restauranger. Här är ett recept på ett härligt och lättbakat bröd. Passar utmärkt till både frukost, soppa eller buffé. Recept ur ”Blomster och bakverk” av Annelie Andersson.

Filmjölkslimpa med solroskärnor

Ingredienser

  • 2,5 dlRågkross
  • 3,5 dlVatten
  • 5 dlDinkel, siktat, eller vete
  • 2 dlGrahamsmjöl
  • 3 dlrågsikt
  • 1,5 dlVetekli
  • 2 dlsolroskärnor
  • 2 tskSalt
  • 4 tskBikarbonat
  • 1 lfilmjölk , gärna rumstempererad
  • 2 dlmörk sirap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Filmjölkslimpa med solroskärnor

Ämnen